למי מתאים שרות הגביה של שקד?

לכל מי שגובה תשלומים בהוראות קבע ובכרטיסי אשראי, בכל תחומי העיסוק:

 

מהו "קוד מוסד", ומה הם הצעדים לקבלתו?

"קוד מוסד" הוא המספר המזהה את המוסד במערכת הבנקאית. הקוד ניתן ע"י יחידת הביצוע/תפעול של הבנק (המוגדר "בנק מרכז") באמצעות סניף הבנק בו מתנהל חשבונו של המוסד.
לקבלת הקוד יש לפנות לסניף הבנק, לחתום על "כתב שפוי" ולהעביר לבנק דוגמה של טופס "הוראה לחיוב חשבון" בנוסח המקובל על הבנקים. אנחנו בשקד מחשבים נכין עבורכם את הטופס המתאים לכם.

מהו מרכז סליקה בנקאי (מס"ב) וכיצד מצטרפים?

מרכז סליקה בנקאי בע"מ היא חברה בבעלות הבנקים הגדולים המבצעת את פעולת חיוב הלקוחות וזיכוי המוסד (בסך הגביה) בכל הבנקים. מס"ב גם מחייבת את המוסדות בעמלות הבנקים בגין פעולת הגביה, על פי ההסדר בין הבנקים לבין המוסדות. גם פעולות החזרי החיוב מתבצעות באמצעות מס"ב ודוחות על פעולות אלה מועברים למוסד דרך הבנק המרכז שלו.
לצורך התחלת עבודה יש למלא טופס הצטרפות למס"ב. הטופס יועבר אליכם למילוי פרטים וחתימה, ויוחזר אלינו להמשך הטיפול. בתוך מספר ימים ממועד קבלת הטופס ולאחר קבלת אישור הבנק המרכז, ניתן יהיה לבצע את הגביה הראשונה.

האם ניתן לקבל כמה קודי מוסד לאותו מוסד?

כן. אין כל הגבלה על מספר קודי מוסד שניתן להקצות לחברה/מוסד. יחד עם זאת רצוי לברר אם זה הכרחי, כיוון שיש דרכים שונות בתוכנה להפיק דוחות וקבצים לפי מיונים ואפיונים שונים לאותו מוסד. לפי הנחיות הבנקים יש להקצות קוד מוסד נפרד לכל נושא חיובים, למשל: לשכ"ל, תרומות, דמי חבר, ביטוח וכד'.

האם ניתן לפצל סכומי גביה לחשבונות בנק שונים (באותו קוד מוסד)?

כן. קיימת אפשרות לפצל גביה לחשבונות בנק שונים, במגבלות מסוימות. הפיצול יכול להעשות רק לכל התקבולים המגיעים מלקוחות של בנק או בנקים מסוימים, כחבילה אחת. ביצוע פיצול כזה מתבצע ע"י העברת מכתב למס"ב ובו פרוט של בנקים מחויבים מצד אחד וחשבון בנק מזוכה מצד שני. למשל: כל התקבולים המגיעים מלקוחות שחשבונם מתנהל בבנק לאומי יועברו לחשבון המוסד המתנהל בבנק לאומי, או: כל התקבולים המגיעים מלקוחות לאומי ודיסקונט יועברו לזכות חשבון המוסד בבנק הבינ"ל.

דרישות חומרה / תוכנה - למשתמשי התוכנה באינטרנט

  1. מערכת הפעלה Windows 98 ומעלה.
  2. דפדפן Internet Explorer 6.0
    לעבודה באתר האינטרנט של שקד מחשבים מומלץ להגדיר את רזולוציית המסך
    ל 600X800 ב 256 צבעים.

האם האתר מאובטח?

הוקדשה מחשבה רבה ואמצעים רבים לנושא אבטחת המידע. הפעולות באתר מתבצעת תוך הפעלת ארבע רמות אבטחה:

  1. רמת הישום (אפליקציה) –  כל משתמש חייב להזדהות ע"י שם משתמש, סיסמה וקוד מוסד אב. פרטים אלו הינם אישיים, אינם ניתנים להעברה ונבדקים מול קובץ חסום. מנגנון אבטחה נוסף מנתק את השירות לאחר מספר דקות של חוסר פעילות. אמצעי זהבא למנוע שימוש בלתי מורשה במידה ועזבתם את המחשב מבלי לצאת מהמערכת או במידה ויצאתם מהמערכת באופן בלתי מסודר.
  2. Router Firewall  – מונע העברת מידע חסוי משרת שקד מחשבים למשתמשים מורשים.
  3. Server Firewall – מאפשר כניסה לאתר שקד מחשבים רק למשתמשים מורשים.
  4. פרוטוקול SSL – לשם הגנת הנתונים העוברים בתקשורת בין השרת (שקד מחשבים) לדפדפן (המשתמש) מוצפן המידע ע"י מפתח ייחודי (חד ערכי). בעת כניסה לאתר שקד מחשבים יופיע בסרגל הכלים התחתון של הדפדפן "מנעול" המורה כי האתר מאובטחותעבורת הנתונים מוצפנת. לחיצה כפולה על ה"מנעול" תציג את תעודת הרישום.(Certificate)

ראו גם אבטחת מידע